EM 2018: Blandet suksess for seniorene.

Karrierebeste av både Anna og Gunnar

06.07.2018 | birvi@online.noSøndag 8. juli:

Fulle av energi og revansjelyst stilte Daniel og Morten til start i EMs siste øvelse: K2 for senior. Det så dårlig ut for revansje etter første langside. De måtte hele tiden skifte posisjoner og kom bak i skvalpet. På første runde lå de helt nede på 15.-16. plass.

Den norske duoen kom aldri med i en gruppe med kvalitetsbåter, og måtte gjøre 90% av løpet som solopadling. Men som vanlig for disse to gutta kjørte de raskere og raskere runde for runde og lå 1 runde før mål blant de 10 første. Også på siste runden var de raskere enn de aller fleste av sine konkurrenter, og spurtet etter hvert inn til en imponerende 6. plass.

Hva skjer den dag disse to får en start som gir dem en plassering i ledergruppen?

Vi håper denne dagen kommer i VM. Da kan det bli utrolig morro,

Lørdag 7. juli:

Det ble "knall og fall" for Morten Minde og "teknisk knock out" for Daniel Salbu på lørdagens K1 løp. Mens Daniel mistet styringen allerede på åpningsstrekket og havnet bakerst i feltet, hadde Morten en bra start og var med i en stor tetgruppe. Like etter første sving fikk han en ustøhet som det ikke var mulig å rette opp, med resultat svømmetur og ut av konkurransen. Med en båt full av vann, og med en båt uten styring valgte begge å bryte konkuransen tidlig i løpet. En fornuftig beslutning da de skulle padle K2 24 timer senere.

Torsdag 5. juli:

Under ekstrem varme padlet Anna Sletsjøe inn til 4. plass i U23-klassen i Metkovic, Kroatia, torsdag. Anna hang med i 5 kvinners stort tetfelt fra starten. Men da den ungarske duoen satte opp farten et stykke ute i løpet, klarte verken Anna, britiske Smantha Rees Clarke eller spanske Arantza Toledo å følge dem. Noe senere var det også slutt på kreftene for den spanske jenta, og det ble klart at kampen om bronsemedaljen ville stå mellom Storbritannia og Norge.

På nest siste overbæring rykket briten, og Anna måtte konsentrere seg om å holde 4. plassen, noe hun ikke hadde problemer med.Plasseringen er den beste Anna har oppnådd internasjonalt, og det lover bra for satsingen mot VM på hjemmebane i 2020.

Gunnar Eide fikk en flott debut som internasjonal maratonpadler i juniorklassen.. Med mye bølger og skvalp ble det en vanskelig førsterunde for debutanten. En periode var han nede på 9-10 plass, men han viste glimrende stayer-egenskaper og arbeidet seg oppover i feltet som ble ledet av iren Foley, danske Torbjørn Rask og ungarske Petro. Gunnar ble liigende i gruppe 2, sammen med danske Thomsen. Der ble han også værende og kom inn til en meget sterk 5. plass. Her har Norge et ubestridt maraton-talent.

Fredag er uten norske deltakere, mens Morten Minde og Daniel Salbu padler seniorfinale lørdag. Starten går kl 17.00.

http://metkovic2018å.kajak.hr/

Contact Us


Mr. Birger Vik
Norwegian Canoe Association.

+47 470 17 617